Magnetische
startnummer bevestiging
Nederlands Engels

Veel gestelde vragen:

Hoe werken BibBits?

BibBits bestaan uit een voor- en een achterkant met een sterke magneet.
Doe je shirt en startnummer er tussen en je bent klaar voor de start.

Zijn BibBits sterk genoeg?

BibBits zijn door de extra sterke (maar toch kleine en lichte) magneten zeker sterk genoeg.
Zelfs tijdens duurtests met windkracht 7 bleven de startnummers perfect zitten.

Wat voor magneten worden er gebruikt?
We gebruiken zgn. nickel-plated neodymium magneten.
Deze hebben een kracht van 1,1 kg per magneet en hebben uiteraard een Noord- en een Zuidpool.

Welke specificaties hebben de BibBits?
BibBits bestaan uit 2 delen. De voorkant is rechthoekig en meet slecht 2x1 cm met een gewicht van 3 Gram. De achterkant is rond voor extra comfort en is 1,5 cm in doorsnede met een gewicht van slechts 2  gram. Een set van 4 complete BibBits weegt dus slechts ongeveer 20 Gram.

Irriteren BibBits niet?

De achterkant van de BibBits zijn speciaal vormgegeven om niet te schuren of te irriteren.
Bij normaal gebruik is de kans op schuren of irriteren dus minimaal.

Kan ik BibBits veilig gebruiken?

BibBits hebben geen scherpe of uitstekende delen waardoor er geen gevaar bestaat. Wel bevatten de BibBits sterke magneten die in theorie de werking van pacemakers en andere electronische apparaten kan beïnvloeden. Hiertoe staat er ook een waarschuwing op de verpakking. Lees deze goed door voor gebruik. Bij  gebruik van een pacemaker of andere medische voorzieningen adviseren wij het zekere voor het onzekere te nemen en geen BibBits aan te schaffen of te gebruiken.

Hoe zit het met mijn chip voor tijdregistratie?

Tests hebben uitgewezen dat er geen negatieve invloed op de werking van timing chips bestaat zolang je de BibBits maar niet direct aanbrengt op de chips. In de praktijk gebeurt dit natuurlijk ook niet omdat je voor de BibBits alleen de uiterste hoeken gebruikt. De tests zijn echter uitgevoerd op individuele chips. De eventuele invloed in grotere mensenmassa’s is niet bekend. Theoretisch zou het magnetisch veld verstuurd kunnen worden, maar daarover is dus (nog) niets bekend.

Hoe zit het met mijn hartslagmeter?

Uit tests is niet gebleken dat BibBits de werking ervan negatief beïnvloeden zolang de magneten niet direct op/bij de sensor zitten. Bij normale bevestiging op de borst van uw startnummer is er dus geen probleem, maar helemaal uit te sluiten is dit helaas niet omdat het afhankelijk is van type hartslagmeter, grootte van het startnummer e.d.

Kan ik BibBits ook in een eigen kleur, opdruk of verpakking  krijgen?

Dat kan. Voor grotere afnames bestaat de mogelijkheid om een eigen opdruk, een eigen verpakking of een eigen kleur te kiezen. Dit is met name interessant voor evenementen, winkels en/of sponsoren die graag iets leuks willen weggeven of verkopen. Als u ideeën in deze richting hebt, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.